ATV, Børn og Sikkerhed

ATV, Børn og Sikkerhed

Som udgangspunkt tilråder de fleste ATV fabrikanter ingen børn under 12 år kører ATV. Den er svær at overholde i de fleste familier, så på denne side kan du finde råd omkring sikkerhed og valg af den rigtige ATV til forskellige aldersgrupper.

Er det farligt at lade børn køre ATV?

 • Ja. Men med fornuftig træning og overholdelse af sikkerhedsregler er det mere sikkert end for eksempel 2-hjulede crossere. Samtidig får du rigtig mange gode oplevelser sammen med børnene. Køb to maskiner og I kan køre sammen!
 • Brug altid hjelm
 • Brug altid brynje
 • Brug altid sikkerhedsflag

Hvilken ATV skal jeg vælge?

 • Fra 2-7 år: SMC 50. Den Sikreste Mini ATV på markedet og med fjernbetjening. Små bremsegreb til børnehænder. Meget lav og bred så den ikke vælter så let. Droslingen kan tages ud når børnene bliver ældre
 • Fra 6-15 år: Adly 100 Rødkilde edition. En børne ATV til dig der ikke har tid til at skrue i den hver weekend. Vi får denne ATV specialbygget efter vore egne specs, så der er masser af ekstraudstyr på den og da vi importerer direkte får du meget for pengene.
 • Fra 13-18 år: Honda TRX 250TE Recon. Dette er en utrolig letkørt og færdigbygget ATV. Det er den ATV i hele vort program som giver mest køreglæde pr krone. Uanset hvor mange kroner!

15 sikkerheds tips til dig!

 1. Kør kun ATV i dagslys
 2. Kør kun på privat grund, aldrig offentlige vej
 3. Kør ikke på trafikerede, private veje
 4. Brug altid hjelm og beskyttelsestøj. Hjelmen skal være med beskyttelse foran hagen (en “lukket” model). Hjelmen nedsætter risikoen for skader i hovedet med over 50%.
 5. Kør aldrig to passagerer på ATVen
 6. Fortæl altid hvor du kører hen og hvornår du regner med at være tilbage
 7. Børn under 14 bør altid køre under opsyn
 8. Læs manualen grundigt og sæt dig ind i alle sikkerhedsadvarsler
 9. Drosl motoren ned så den passer til kørerens evner
 10. Start med at køre på et stort fladt område (f.eks en mark) før du kører på bane og med hop.
 11. Vær meget opmærksom på hvor let ATVen kan vælte
 12. Lav øvelser med børnene i at bremse. Lad dem køre forbi dig og råb “Brems” på et tilfældigt sted. De skal kunne bremse med det samme.
 13. Sæt aldrig børn på en maskine der er større end de kan magte.
 14. Børn eller voksne må under ingen omstændigheder transporteres på front eller bag bagagebæreren. Her er der stor risiko for at falde af og eventuelt under ATVen.
 15. Sidst: Sikkerhed afhænger af temperament og brug af sundfornuft. Kør altid ATV med omtanke!